donderdag 7 maart 2013

Dag 4 in Brugge

Hallo iedereen,

Jaja, het is zover ... onze laatste avond in Brugge.
Terwijl alle kinderen bezig zijn met hun koffers vol te proppen, maken wij even tijd om ons laatste blogverslag te brengen.

Ook vandaag gooiden we onze beentjes los in de sporthal. We deden opnieuw 3 verschillende sporten : netbal, ropeskipping en badminton.
Vooral badminton was erg in trek, er werden verschillende matchen gespeeld. Kampioenen in spe ...

Deze middag aten we zeer gezond : vis met rijst. Sommige kinderen waren eerst niet zo enthousiast over het middagmaal. Maar toen de kok aankondigde dat wanneer de kinderen vandaag flink zouden eten, ze morgen frietjes met hamburgers zouden krijgen, ging de maaltijd vlotjes naar binnen.
Deze belofte hoef je tegen de Sint-Joriskes maar één keer te zeggen : bordjes leeg én morgen dus één groot kinderfeest!

Na de middag namen we de lijnbus naar het stadion van Brugge. Inderdaad, het Jan Breydelstadion waar Club Brugge én Cercle Brugge topmatchen spelen.
De Anderlecht supporters moesten beloven gedurende een tweetal uur te veranderen in een Brugge supporter. Wat eerst een onmogelijke opdracht leek, lukte wonder boven wonder wél.
Dit vooral door onze gids Erik.
Hij is een jarenlange trouwe supporter van Club Brugge die alles weet over voetbal en ons meer dan een uur lang wist te boeien.
We waren met z'n allen door het dolle heen, zelfs de meisjes die anti-voetbal zijn, beleefden een super namiddag. Want wie kan er nog vertellen dat ze op het grasplein stonden van FCB, de loges bezochten, in de spelerstunnel stonden, in de perszaal zaten, ... én een handtekening kregen van Vladan KUJOVIC, dé eerste keeper van FCB (http://clubbrugge.be/nl/spelers/a-kern/spelers/vladan-kujovic). Ook zagen we Oscar DUARTE even passeren (http://clubbrugge.be/nl/spelers/a-kern/spelers/oscar-duarte).
Een bezoek aan de fanshop mocht niet ontbreken en de portemonnaiekes gingen open ...
'FCB olé, olé ... No sweat, no glory'
 Jullie kunnen trouwens een filmpje bekijken van jullie Brugge supporters, zeker doen want al zeggen we het zelf, het was geweldig!!

Na ons bezoek aan het stadion namen we terug de lijnbus en maakten we een tussenstop in centrum Brugge. Enkele souvenirswinkeltjes werden bezocht en inderdaad, de portemonnaiekes gingen opnieuw open ;)

Rond 20u gaat onze fuifzaal open!
Vanavond zullen enkele kinderen een optreden brengen en vervolgens zullen er prijzen worden uitgereikt. Misschien wordt jullie stoere kerel of knappe dochter wel de beste kamergenoot of de beste eter of de grootste pechvogel of ...
Wij maken jullie alvast benieuwd en laten jullie kinderen het nieuws morgen zelf vertellen op Ninoofs grondgebied.
En ... omstreeks 21u,na een hapje en een drankje zal de dansvloer geopend worden.
Het wordt een onvergetelijk feestje om deze onvergetelijke week af te sluiten.

Tot morgen allemaal!


Kijk ook eens naar deze coole video:











1 opmerking: