dinsdag 5 maart 2013

Dag 2 in Brugge


De kinderen sliepen als roosjes …

Na een deugddoende nachtrust, zonder ook maar de minste problemen, kregen we een stevig ontbijtbuffet voorgeschoteld.

Toen maakten we een groepsfoto in de zon J en vlogen we er stevig in met vier  verschillende sporten: Bounce Ball, hockey, tennis en judo !

Sommigen onder ons voelen al in de beentjes dat sporten veel inspanning vraagt : de eerste spierpijnen staken de kop op. Gelukkig brengt al dat lekkere eten enige troost. Deze middag aten we kip met appelmoes. Mjamie!

Voor platte rust hadden we deze middag geen tijd want vandaag kwam er een speciale gast naar Brugge. We kennen hem ondertussen al redelijk goed want  al verschillende keren ontmoetten we hem op onze school om ons veel bij te leren over verschillende belangrijke Belgische steden. Inderdaad, we hebben het over Petrus, de papa van juf Goedele. Hij is onze vaste gids.

Na het eten maakten we meteen een stevige wandeling naar het historische centrum van Brugge : we bekeken het belfort, de oude stadspoort, het huis van Guido Gezelle, …

Als afsluiter van ons bezoek aan de stad maakten we een mooi boottochtje op de Brugse reien. De zon was de ganse dag van de partij !!

De dag vloog voorbij want na ons bezoek aan Brugge stad mochten we aanschuiven aan de tafel voor een broodmaaltijd. Toen hadden de kinderen nood aan wat rust : met veel plezier namen ze een lekker warme douche en mochten ze op hun kamers wat tijd spenderen om aan elkaar geheimen te vertellen, liefdesbrieven te schrijven, …

Deze avond houden we het rustig : we maken ons aandenken aan Brugge. Ieder kind kreeg een witte T-shirt  om te versieren. Op de achterkant van ons T-shirt schrijven alle kinderen hun naam.

Vrijdag, wanneer we van de bus stappen, zal je ons zien pronken met ons nieuw souvenir.

Iedereen maakt het goed : Oost  West, Brugge Best !!!

Groetjes van ons allen en tot morgen !!
 
ps: Klik op de foto voor meer...
 
 
ps2: Kijk ook even naar onze fimpjes
 
 

 

2 opmerkingen:

  1. Proficiat aan alle juffen en niet te vergeten de meester die onze kinderen een fantastische week bezorgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was super leuk in Brugge.Ik wil zelf eens terug !
    Jody.

    BeantwoordenVerwijderen